بهمن ماه ۱۴۰۱

ساخت وبلاگ

محمد محمودی هرندی

فوق دیپلم آموزش ابتدایی ، فارغ التحصیلی مرکز تربیت معلم شهید آیت نجف آباد در سال ۱۳۶۴
( آموزگار بازنشسته . خبرنگار صدا و سیما و مطبوعات ، عکاس و فیلمبردار و نویسنده و شاعر  )

کد   031     اصفهان برای خارج از استان و موبایل

46403123

46403322

09132165536

این جانب محمــــد محمـــــودی هـــــرندی با توجه به قانون بازنشستگی پیش از موعد و با بیست و شش سال سابقه ی معلمی ( پست های مختلف از جمله 3  سال کفالت دبستان امام سجاد نوغان سفلی از منطقه ی بوئین .میاندشت ( فریدن اصفهان )، یک سال معلمی شهر ورزنه ، دو سال معلمی و کفالت دبستان معاد قورتان ، دو سال معلمی و 8 سال مدیریت دبستان ذاکری به عنوان بزرگ ترین دبستان منطقه ی جلگه ، دو سال هماهنگ کننده گروههای درسی منطقه جلگه ، یک سال دبستان شهید اژه ای شهر اژیه و مابقی را در دبستان شهید مهدی صباغ هرند به عنوان آموزگار ،  تا اینکه درمهرماه سال هشتــــاد و هشت به افتخـــــــار بازنشستگی نایل شــــدم .

از سال 1365 تاكنون ،  32 سال  است که درکنار شغل شریف معلمی به عنوان خبرنگــارو نماینده ی خبر صـــدا و سیمــا مرکز اصفهان در هرند و منطقه ی جلگه و برخی جراید از جمله موسسه ی کیهــان  .   روزنامــه ی ایران   .   روزنامه ی اصفهـــان زیبــــا    .  روزنامه ی اطـــلاعات  .  روزنامه ی اصفهــــان امروز  .   روزنامه ی نصف جهان   .   روزنامه ی نسل فردا ، رسالت و چندین سایت و خبرگزاری فعالیت و همکاری نزدیک دارم .

اطلاعات   16  مجموعه کتاب را آماده چاپ کرده ام که از آن جمله می توان به اطلاعات شهر هرند در کلیه ی زمینه ها و در چندین کتاب و اطلاعات شهرها و روستاهای منطقه جلگه اشاره کرد .

اطلاعات شهر هرند  در قالب  7 کتاب ؛ شامل :

کتاب علمای دینی و شخصیت های عهد قدیم و جدید:

كتــاب علمــــا ، شخصیت ها و مشاهیرعهد قدیم و جدید ( 140 صفحه ) که شامل زندگینامه : روحانیت معزز ، شخصیت های علمی و دانشگاهی و آثار آنهاست که از آن جمله ؛ آپسا ، وزیر دوران اردشیر بابکان در دوره ی ساسانی  ، آیت الله محی الدین فاضل هرندی ، نماینده مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری  ، دکتر محمدحسین صفار هرندی ، وزیر ارشاد دولت نهم و دهم ، شخصیت حسن هرندی به عنوان خلبان دفاع مقدس و بسیاری از شخصیت های دیگر و علمای به نام ...

((  کتاب یاران بهشت  ))

کتاب انقــلاب و جنگ و معرفی 74 شهید سرافراز شهرهرنداز جمله سرداران شهید رضا صفار هرندی ، شهید علی اکبر آقابابایی هرندی و شهید مرتضی امینی هرندی  )) ،  به همراه خاطرات شهدا و پدر و مادر شهید و خواهر و برادر شهید . همرزمان شهید و . . . ، این کتاب نیز در بیش از 600 صفحه A4 جمع آوری شده است .

((  کتاب سیمای شعری هرند ))

معرفی شهر هرند ازطریق شعرکه در  4224 بیت سروده شده است و به تمامی نكات ریز و درشت و سنت ها و آداب و رسوم شهر مربوط می شود . ابیات شعری هرند از داشته های هرند و توسط این بنده ی حقیر « محمد محمودی هرندی » و به صورت توصیفی آماده شده است .این ابیات که    4224   بیت است ، داشته های شهر از جمله :
آفرینش  . معصومین . امام زمان .  توصیه و سفارش انبیا و بزرگان دینی و مسئولین .
موقعیّت جغرافیایی ، جمعیّت ، دین ، نژاد و زبان ، راههای مواصلاتی ، جهت وزش باد ، بلایای طبیعی ، پوشش مردم ، محله های هرند ، روابط با همسایگان ، شهردار و شورا و بخشداری ، ادارات و نهادهای انقلاب اسلامی ، آفرینش ، مردم شناسی ، توصیه و سفارش كه برگرفته از معانی قرآن است ، مشاغل عهد قیم و جدید ، مساجد و تکایا ، سوگواری ها و عزاداریها ، سنت ها و آداب و رسوم ، ابنیه ی تاریخی ، خیّرین ، علماء دینی و شخصیت ها ، اعیاد اسلامی و ملی ، مهاجرت فرصتی و مهاجرت پذیری و تعلیم و تربیت ، سفر و مسافرت و سفر معنوی حج ، ازدواج ، جشن ها ، چهارفصل در هرند ، عیدنوروز ، شهید ، خیّرین ، طوایف و فامیل های ساکن در شهر هرند ،  کشاورزی و دامداری ، گونه های جانوری ، گونه های گیاهی ، خوراکی ها و غذاهای سنتی ، مرگ و میر ، رژیم پهلوی و نظام جمهوری اسلامی ایران ، دعا و نیایش و . . . . سروده شده است كه امیدوارم در شرایط مناسب بتوانم آن را در اختیار علاقه مندان به شهر و دیارم قرار دهم .
اشعاری نیز درخصوص پدر ، مادر ، داستان ضمانت آهو در 80  بیت  ْ  شهداء ، اعتیاد ، معلم ، زندگی ، بهشت و جهنم و چندین رباعی متفرقه و . . .

((  كتاب وزین و اطلاعات نحوه ی سوگواری و عزاداری مردم شهر هرند  ))

عزاداری مردم هرند و نحوه ی عزاداری آن در ماههای محرم و صفر و ایام فاطمیه ، كه زبانزد خاص و عام است و حتی فراتر از استان برای مردم ایران شناخته شده است و بسیاری از علمای دینی شهر هرند را حسینیه ی ایران قلمداد کرده و می کنند که بسیار جای افتخار دارد ، این اطلاعات همراه با عکس های زیبا در 230 صفحه آماده چاپ است .

(( کتاب حوزه و دانشگاه ))

کتابی تحت عنوان « حوزه و دانشگاه » که به معرفی حوزه علمیه امام هادی علیه السلام شهر هرند و سه مرکز دانشگاهی از جمله ؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر هرند ، دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد شهر هرند و دانشگاه پیام نور و مرکز فنی و حرفه ای از بدو تاسیس تاکنون و رشته های تحصیلی و کلیه ی اطلاعات این سه مرکز علمی اشاره دارد .

((  کتاب تاریخ هرند  ))

کتاب تاریخ هرند و معرفی ابنیه ی تاریخی و میراثی هرند . . . شامل ؛ امامزاده لازم التعظیم حضرت اسحاق ، شاهزاده حیدر ، مساجد جمعه ، ٰ امام خمینی ، ٰ مسجد سادات با قدمت بالای 1100 سال ، چهار باب آب انبار ، خانه های قدیمی ، بازار شهر ، چهارکوچه ، قنوات ، یخچال سنتی و خانه ی دكتر وحید . خانه ی فصیحی ها . خانه ی خاكسار . خانه ی صباغی ها و . . . و تعدادی از برج و باروهای قدیم در شهر .
تاریخ هرند شامل مهاجرت های مردم هرند به نقاط دیگر ایران از جمله : یزد ، کرمان  ، بم ، رفسنجان ، گرگان ، رشت و شمال کشور  ، قم ، اهواز  و شیراز و کوچ  تارییخی به آباده شیراز ، خدمات عمرانی آنها از جمله آب انبارها ، کاروانسراها ، مساجد ، سینما ، ترمینال مسافربریی ، باغ موزه هرندی کرمان ، کاروانسرای ارجنان ، مراکز مذهبی و عام المنفعه و چهار قضیه ی تاریخی و روابط شهر هرند با برخی از نقاط ایران ، همراه با معرفی بناهای تاریخی و كهن که متاسفانه به علت عدم مدیریت توانمند در سالهای بعد از انقلاب اسلامی و به بهانه ی تجدد و رشد و توسعه ی شهر ، یکی پس از دیگری تخریب و خانه های امروزی جای آنها را گرفت .

(( کتاب تاریخچه ادارات و نهادهای انقلاب اسلامی ))

تاریخچه و شرح وظایف ادارات ،  نهادها و ارگان های انقلاب اسلامی منطقه و شهر هرند به همراه عکس های قشنگ و زیبا از بدو تاسیس .

(( کتاب شهرک صنعتی هرند ))

معرفی شهرک صنعتی هرند و فعالیت های شرکت های شهرک و  صنایع و مشاغل ( مسگری ، آهنگری و صنعت ریسندگی  عهدقدیم )

(( کتاب معرفی غذاهای سنتی ))

کتاب غذاهای سنتی  به همراه دستور پخت آن که می تواند در بخشی از اطلاعات یکی از کتاب های فوق معرفی شود .

((    سیمای جلگه  ))

کتاب وزین تحت عنوان « سیمـــای جلگــــــه » که به معرفی شهرهای هرند به عنوان مرکز منطقه ی جلگه که البته به اختصار ، شهر اژیه و 26 روستای منطقه و مکان ها و مزارع مسکونی و غیرمسکونی و چند و چندین قلعه ی باستانی در منطقه می پردازد که شامل کلیه ی اطلاعات روستا از جمله کشاورزی ، کاشت ، داشت ، برداشت ، دامپروری و مشاغل خانگی و . . . می شود .این اطلاعات نیز در 620 صفحه A4 جمع آوری و تهیه شده است.

((  معرفی روستای باستانی قهی   ))

« روستای باستانی قهی » به عنوان قدیمی ترین و باستانی ترین روستای منطقه ی جلگه که خوشبختانه مسئولین و اهالی روستا بسیاری از بنهای تاریخی خود را حفظ و حراست کرده اند و هم اکنون این روستا به عنوان روستای باستانی مطرح است . این روستا بالاتر از 80 اثر ثبت شده دارد که همراه با عکس و اطلاعات ، آماده چاپ و انتشار است .

((   بقاع متبرکه ی منطقه ی جلگه  ))

بقاع متبرکه ی منطقه ی جلگه شامل : امامزاده اسحاق علیه السلام شهر هرند ، شاهزاده حیدر شهر هرند ، سید محمد تالجرد اژیه  ، امامزاده عبدالواحد روستای قهی ، امامزاده عبدالعزیز شاتور ، امامزاده ابراهیم خویا ، سید محمد سنوچی و روستای سیریان ( هشت بقعه ی متبرکه بخش جلگه )  

(( کتاب معرفی شهر اژیه ))

آماده چاپ شده است که متاسفانه به عللی ( ........... ) ، مسئولین شهر جهت چاپ و انتشار آن هیچ گونه اقدام عملی صورت نداده اند .

(( کتاب معرفی روستای شاهتور ))

معرفی بزرگ ترین روستای منطقه جلگه به عنوان مرکز دهستان امامزاده عبدالعزیز

کتاب « مساجـــد بزرگ اسلامی دنیا »

در این کتاب ؛ مساجد بزرگ اسلامی از جمله مسجد الحرام . مسجد النبی . مسجد كوفه . مساجد بزرگی كه در پنج قاره جهان وجود دارد . مسجد شیعیان عربستان در حاشیه ی شهر مدینه (( خوشحالم كه سفری به خانه خدا داشتم و عكس هایی نیز از خانه ی خدا . مسجد النبی و .... دارم . 99

(( کتاب معرفی مسجد روح الله ))

معرفی مسجد روح الله واقع در خیابان تالار اصفهان

امیدوارم این چند مجموعه کتاب با توکل به خدا و کمک فرهنگ دوستان در آینده ی نزدیک به چاپ برسد . به امید اینكه در حیات خود برای جامعه ام مفید واقع شوم .

اینجانب در حال حاضر به شغل فیلمبرداری و عکاسی مشغول هستم که البته برای این کار هم مجوز دارم . به امید موفقیت شما دوستان عزیز .

کسانی که علاقه مند هستند به هر شکل ممکن برای چاپ کتابها کمک و مساعدت نمایند ، خواهشمند است با تلفن مندرج در وبلاگ ( 09132165536 ) یا تلفن ثابت 46403322 ( 031 ) و 46403123 تماس بگیرند . ممنون و متشکر

**************
**************

و اما سخنی کوتاه در مورد شهر هرند :
هرند شهری است کوچک درحاشیه ی کویر مرکزی ایران که مردم جهان آن را به بزرگی باورش دارندو از آن به نیکی یاد می کنند ، مردمش ولایتمدار و پیرو شیعه ی اثنی عشری هستند . دین باوری و ولایتمداری مردمش را به دارالمومنین شهره کرده است . این شهر دارای سه محله به نام های : جول آباد ، دربه و کشته ( شهیدیان ) است . نام جول آباد الهام گرفته از شغل مردم این است که بیشتر در ایام به کار ریسندگی و بافندگی اشتغال داشتند . نام محله ی دربه بر گرفته از یکی از دروازه های شهر است و الهام از دربند ، دربستن و نگهبانی دارد و نام محله ی کشته به دلیل لو رفتن محل حضرت اسحاق و کشته شدن آن حضرت به دست عمال المقتدربالله ، حاکم اصفهان دارد . این شهر مدفن حضرت اسحاق بن موسی بن جعفر علیه السلام و شاهزاده حیدر از نوادگان حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام است .

نکته ای حایز اهمیّت اینکه متاسفانه بسیاری از ابنیه ی تاریخی شهر در دهه ی اول انقلاب اسلامی ، دهه ی 1360 و بعد از آن به علت عدم مدیریت افراد بومی و مسئولین شهر به بهانه ی زندگی مدرن و تجدد تخریب ، از جمله خانه ي حاج محمد حسن فصيحي ، خانه ي كلانتر ، خانه ي آمهديا ، خانه ي حاج معصوم ، خانه ي معروف به ميرزا ، خانه ي كبري ها ، و خانه هایی با مصالح امروزی جایگزین شد و امروزه تنها بیست اثر تاریخی در این شهر به چشم می خورد که به ثبت ملی رسیده است که از آن جمله می توان به امامزاده اسحاق علیه السلام ، شاهزاده حیدر علیه السلام ، مسجد جامع ، مساجد امام خمینی و مسجد سادات ، چهارکوچه ، چهارباب آب انبار ، بازار ، یخچال سنتی ، 17 رشته قنات ، خانه ی قدیمی خاکسار ، خانه ی صباغی ها ، چندین برج کبوتر در اطراف شهر و . . . اشاره کرد .

شهر هرند دارای ظرفیت و پتانسیل های زیادی است تا جایی که وزارت کشور در سال 1373 این شهرا که جزو شهرهای پر جمعیت شرق اصفهان است را به عنوان مرکز منطقه ی جلگه انتخاب نمود ، بافت شهری زیبا و شکیل و خیابان های متعدد ، پارک های تفریحی متعدد و فضای زیبا که به منظور آسایش و استراحت مردم شهر در گوشه و کنار شهر ایجاد شده است ،

این شهر دارای سه مرکز دانشگاهی به نام های : دانشگاه آزاد اسلامی ، دانشگاه جامع علمی کاربردی و دانشگاه پیام نور است . در این سه مرکز دانشگاهی بیش از 3200 نفر از دانشجویان در رشته های مختلف به تحصیل علوم و فنون مشغول هستند .

حوزه ی علمیه ی امام هادی علیه السلام نیز در سالهای قبل توسط خیرالحاج ، حاج محمد امینی هرندی و پسران ساخته شد و هم اکنون پذیرای دانشجویان طلبه است که از اقصی نقاط کشور و به خصوص از مناطق شرقی جهت آموختن درس طلبگی به این مکان عزیمت می کنند. در حال حاضر بیش از 180 دانشجوی طلبه در حوزه ی علمیه ی امام هادی به تحصیل علم و دانش مشغول هستند . این تعداد روزی از مروجین دینی و ترویج کنندگان اسلام ناب محمدی هستند و شاید تعدادی نیز به خارج از کشور اعزام شوند تا بیداری اسلامی و گرایش به دین اسلام بیشتر و بهتر شکل گیرد.

اقتصاد روان این شهر وابسته به ناوگان حمل و نقل برون شهری و درون شهری است . این شهر دارای بیش از یکهزار و دويست دستگاه کامیون و کامیونت و تریلر است که در ناوگان حمل و نقل کشور فعالیت دارند . اکثر خانواده های هرندی از طریق کامیونداری یا شغل های وابسته به آن امرار معاش می کنند  و شايد به همين ميزان ( يكهزار و دويست ) وسيله ي نقليه ي سبك كه در مسافرت ها و داخل شهر از آن بهره مي گيرند .

شهرهرند ، شهری است جوان که اکثر جمعیت آن را نوجوانان و جوانان تشکیل می دهند . بیش ازدو هزار نفر دانش آموز درمقاطع مختلف تحصیلی این شهر به آموختن علم ودانش و فنون اسلامی مشغولند . شهری است فرهنگی که اکثر قریب به اتفاق جمعیت آن را افراد تحصیل کرده و باسواد تشکیل می دهند .

این شهر در زمان انقلاب از پیشتازان مبارزه با رژیم ستمشاهی پهلوی بود به طوری که بیشترین تظاهرات و راهپیمایی های آن دوره در هرند بر علیه رژیم صورت می گرفت . سردار رضا صفار هرندی ازفعالان گروه هیئت موتلفه ی اسلامی در سال های 40 تا 44 بود . وی با گروه محمد بخارایی ، صادق امانی ، مرتضی نیک نژاد موفق به ترور حسنعلی منصور از سرسپردگان شاه شدند ، کسی که لایحه ی کاپیتولاسیون را برای تصویب به مجلس برد و موفق به رای اعتماد نمایندگان مجلس شاه شد . این گروه موفق به ترور منصور شدند ولی خود نیز شهادت در راه خدا را با دل و جان پذیرا شدند . رضا صفار هرندی در سحرگاه 26 خرداد سال 1344 ، پس از دادگاه فرمایشی شاه ، به شهادت رسید و روح بلندش به سوی ملکوت پرکشید . روحش شاد

درزمستان سال 1357 جمعیت زیادی از مردم شهر هرند ، سوار بر کامیون ها ی خود شدند و راهپیمایی عظیمی در کوهپایه به راه انداختند و موفق شدند پاسگاه این شهر را تسخیر و مجسمه ی شاه و تاج شاهی را از بام پاسگاه به زیر بکشند .

در جریان انقلاب و در تاریخ چهارم آبان ماه سال 1357 حاج حیدر هادیزاده هرندی در خیابان نشاط اصفهان به اتفاق تنی چند از تظاهرکنندگان و معترضان به رژیم به درجه ی رفیع شهادت نایل شد .

این شهر در جریان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران اسلامی 71 شهید تقدیم کرد و در جریان شهدای مکه نیز یک شهید ، و در جریان بمباران های شهرهای ایران اسلامی کودک خردسال 6 ماهه ی هرندی به نام فاطمه السادات حسینی هرندی در قم به شهادت رسید . به این ترتیب و در جریان یاری رسانیدن به انقلاب اسلامی 74 شهید تقدیم انقلاب کرد که از آن جمله می توان سرداران شهید : رضا صفار هرندی ، حاج اکبر آقابابایی و مرتضی امینی را نام برد .

سلامت و تندرست باشیدو در کنار خانواده به شادی و شادکامی زندگی کنید . ان شاء الله . قربان شما . ما را از دعای خیرتان فراموش نکنید که سخت بدان نیازمندیم

« سیمـای هـرند » و « سیمـای جلگـه » کاملا شخصی است و متعلـق به هیچ سازمان ، نهاد و ارگانی نیست و به نظر و خواست شخصی ، به منظوراطلاع رسانی درفضای مجـــازی ایجـــاد شده است و اطلاعات وبلاگ نیز طبـــق نظر و رای مدیریت وبلاگ « محمـــد محمــــودی هرندی » درج می شود و می تواند جنبه ی شخصی هم داشته باشد .

با ایجاد دو وبلاگ شخصی (( سیمای هرند )) و (( سیمای جلگه )) در فضای مجازی قصد دارم شهر و دیارم را به مردم جهان معرفی کنم و تصور بنده اینست که تا حد زیادی موفق به این امر مهم شده ام زیرا خوانندگان وبلاگ از كشورها و قاره های مختلف در وبلاگ نظر می دهند و درخواست هایی دارند که بنده به نظرات آنها احترام می گذارم و تا جایی كه برایم امكان داشته باشد ، پیگیر خواهم بود و این امر را وظیفه ی خود می دانم .

وبلاگ سیمـــــای هــــــرند در هشتمین روز از خرداد ماه سال  1387 درفضای مجازی و سایت بلاگفا ایجاد شده است . امیدوارم بتوانم با درج به موقع اخبار و اطلاعات و رویدادهای مهم منطقه در جهت اطلاع رسانی گام موثری بردارم . شما دوست عزیز نیز می توانید با ارائه ی پیشنهاد سازنده و قابل اجرا ، ما را در جهت هر چه بهتر شدن آن یاری رسانید .
دوستان عزیز می توانند عکس های قدیمی و خانوادگی که منع قانونی نداشته باشد را از طریق وبلاگ به اشتراک بگذارند.
شماره موبایل

5536 216 0913

031
46403123
46403322

کانال سیمای هرند...
ما را در سایت کانال سیمای هرند دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : simayeharand بازدید : 8 تاريخ : چهارشنبه 19 ارديبهشت 1403 ساعت: 14:07